Waarom CEcups?

Tijden veranderen en het is tijd dat we dat ook met onze keuzes doen. We zijn natuurlijk allemaal bekend met de plastic wegwerpbeker. Echter heeft de plastic wegwerpbeker zijn tijd gehad. Met een verbijsterend aantal van 7 miljard weggegooide plastic bekertjes en voedselverpakkingen in 2022, waarvan 150 miljoen op evenementen, is de noodzaak voor verandering nooit duidelijker geweest!

Wetgeving en Veranderingen
Vanaf 1 juli 2023 is de gratis distributie van plastic wegwerpbekers voor consumptie ter plaatse verboden. Denk hierbij aan je wegwerpbeker bij het tankstation waaruit je altijd je coffee to go drinkt. Verder worden vanaf 1 januari 2024 worden de regels nog strenger: alle bekers en voedselverpakkingen op festivals en evenementen moeten ofwel recyclebaar ofwel herbruikbaar zijn.

Waarom CEcups dé oplossing is:

  1. Duurzaamheid: In tegenstelling tot plastic wegwerpbekers die slechts éénmaal dienst doen, zijn onze hard cups ontworpen voor veelvuldig hergebruik. Zo blijkt uit een onderzoek van Plastic Promise (2019) dat onze hard cups de duurzaamheidsstandaard al overstijgen wanneer ze minimaal vijf keer worden hergebruikt. Bovendien kan dit hergebruik natuurlijk gemakkelijk plaatsvinden over verschillende festivals en evenementen heen. Daarnaast zijn onze hard cups ook 100% recyclebaar.
  2. Ontworpen voor gemak: Onze hard cups zijn ongelooflijk praktisch. Zo zijn de bekers vaatwasserbestendig, wat het reinigen met industriële vaatwassers op je festival of evenement geen probleem maakt.
  3. Veiligheid: Gemaakt van kunststof, zijn onze hard cups veiliger dan glas. Ze breken namelijk niet in scherpe stukken.
  4. Stijl & Functionaliteit: Het blijkt dat festivalbezoekers het fijner en visueel aantrekkelijker vinden om te drinken uit een hard cup in plaats van een plastic wegwerpbeker.
  5. Economische voordelen: Op lange termijn kan het investeren in herbruikbare bekers zoals die van ons financieel voordeliger zijn. Door te besparen op de kosten van het steeds opnieuw kopen van wegwerpbekers, kunnen evenementorganisatoren en horecaondernemers aanzienlijk besparen.
  6. Veelzijdigheid voor elke drank: Of je nu een koud biertje, een verfrissende limonade of een warme kop koffie serveert, ons assortiment is geschikt voor een breed scala aan drankjes.

In een tijdperk waar duurzaamheid en functionaliteit hand in hand gaan, is CEcups jouw betrouwbare partner! Waarom vasthouden aan oude gewoontes wanneer een betere, duurzamere optie binnen handbereik is?